21 Ağustos 2007 Salı

Pacanga Boregi


Iste size lezizmi leziz bomba gibi bir borek tarifi geliyorr..
Malzemeler:
150gr. pastirma
Bir sbrd. maydonoz
Bir sbr. taze sogan ince dogranmis
Bir cbrd. kasar rendesi
iki Dometes kup kup dogranmis
Bir şişe soda
Bir kahve fıncanı eritilmiş tereyağı
Bir pk. ucgen yufka
Borekleri en son bulamak icin :
Iki yumurta duz yayvan bi kaba konucak olursa bulama isleminiz daha rahat olur
ve ben ekmegi rondo dan gecirip kullandim siz galete unu kullanabilirsiniz fakat tavsiyem oyle yapacaksaniz dahi bir miktar icine ogutulmus ekmek farkli bir lezzet veriyor..
Kizartmak icin :
Iki cay bardagi siviyag
Tarif:
Oncelikle kucuk bir tavada biraz siviyagi ile lezzetini daha guzel verebilmesi icin pastirmalarimizi ince seritler halinde kesip sadece bir iki dk . sotelıyoruz.Sonra diger malzemeleri bir kabin icinde harmanliyoruz ve pastirmalarida ekliyoruz , ic malzememiz hazir .Ic sosu ıcın soda ve erıtılmıs tereyagını karıstırıyoruz.Yufkayı tezgaha serip sostan yayıyoruz ve ikinci yufkayı uzerıne koyup sıgara boregı yapılacakmıs gıbı ucgenlere ayırıyoruz .Ic malzemeden koyup sıgara boregı gıbı kapatıyoruz.Sonra butun yufkalari ayni sekilde hazirlayip once yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp tavamiza kizartmak icin yagimizi koyup boreklerimizi her tarafi esit miktarda kizarincaya kadar iki catal yardimi ile cevire cevire kizartiyoruz .Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

pacanga boregi harika gorunuyor.gecenlerde Pelinle konusuyorduk bu boregi.en kisa zamanda deniyecegim.bu arada siten hayirli olsun ........yasemin iltas

camay dedi ki...

Yasemincim ins. tarifi denedigindede lezzeti icinde ayni seyleri dusuneceksin benimde cok saevdigim ir borek bu , tesekkurler nazik yorumun icin.

Adsız dedi ki...

Ah ah biz burda iki komsu takip ederiz senin siteni canim, deneriz de guzel tariflerini ins..
Pelin..