18 Ağustos 2007 Cumartesi

Sucuklu Kuru Fasulye



Ve gelelim ikinci tarifimize , dun yine uzun suredir kurufasulye yapmadigimi farkedip hemen duduklume fasulyeleri attim ve sucuklu kurufasulye yapmaya karar verdim .Iste size cok guzel bir kurufasulye tarifi..
Malzemeler:
Yarim kg.kurufasulye (ben daha az kullandim, ayrica ilk kaynayan suyu dokuyoruz gazini almak icin , sonra yine sicak su ekleyerek pisiriyoruz)
1 adet kuru sogan
Bir dis sarimsak (ezilmeyecek minik minik dograyacagiz)
Bir adet sivri biber (ince ince dogranmis)
bir yk. domates salcasi
3-4 yk. siviyagi
6 su bardagi kaynar su (bu fasulyemizi duduklude pisirmek icin)
30 gr.veya isteginize bagli sucuk
yarim yk. biber salcasi
Tuz ,karabiber,biraz kimyon..

Tarif :
Oncelikle aksamdan isladigim fasulyeleri bir iki tasim kaynatip ilk suyunu tamamen dokdum ve duduklu tencerede kurufasulyeleri bir tutamda tuz atarak icine pisirdim , sonra suyu ile birlikte beklettim .Ayri bir tencereye siviyagini koydum ve kucuk kucuk dogranmis soganlari kavurdum sonra icine sirasiyla sivri biber ve sarimsagi attim tekrar kavurdum hepsi iyice yumusadiktan sonra icine yine sirasiyla salca , sucuk , baharatlari ekledim ve bu sekilde 5 dk pisirdikten sonra ustune suyu ile birlikte yavas yavas fasulyeleri doktum , ve bir tasim kaynatip 15 dk . altini kapatip dinlendirdim .(Ben yaninda tursu 'ya bayiliyorum) Afiyet olsun ..

1 yorum:

CEMAL dedi ki...

teşekkürler.Çok güzel bir tarif.Herkese afiyet olsun.
Tam kıvamında oluyor.Sağolunuz.