23 Ağustos 2007 Perşembe

Patlicanli Carsaf Boregi






Arkadaslar citir citir , lezzetlimi lezzetlii bir borek tarifine varmisiniz , firindan ciktiktan sonra beklemeye bile dayanamayip sicak sicak yedigimiz bu carsaf boregi biraz zaman aliyor fakat sonucu gorunce buna degdigini anliyorsunuz. Haydi ozaman carsaf boregine...
Malzemeler :
Bir kilo un
1-2 bardak gibi ilik su ve bir tatli kasigi tuz
Ic malzemesi:
Iki patlican (kozlenmis)
Iki kuru sogan (minik minik yemeklik dogranmis)
Bir dis sarimsak (Ezilip ic malzemeye katilacak)
Biraz siviyag
Tuz , karabiber , toz kirmizi biber ,kimyon..
Bezeleri yaglayip bekletmek icin yarim cay brd. siviyag ve biraz eritilmis margarin veya tereyagi..
Yapimi:
Un derin bir kaba koyulur ve tuzu ile ozdestirilir sonra ortasi acilarak ilik su yavas yavas eklenerek sert bir hamur elde edilir .(Bu ne cok sert olucak fakat yumusak bir hamurda olmayacak). Sonra hamurumuzun ustunu kapatip 20 dk. dinlendiriyoruz .Bu esnada patlicanlari yikiyoruz , bicakla etrafinda bir kac kesik yapiyoruz ici daha guzel pissin diye , 400C firinda kozlenmeye birakiyoruz yalasik yarim saat 40 dk sonra cikarip soguk suya atiyoruz.Tavaya yagi koyup soganlari biraz kavuruyoruz sonra kozlenmis soyulmus ve dograma tahtasi ustunde bir miktar buyuk bicaklar yardimi ile dovulmus patlicanlari tavaya atip baharat ve sarimsagi ekleyip 5 dk pisirip sogumaya birakiyoruz .Hamurumuzu 8-10 esit parcaya ayirip beze yapiyor ve her bir bezeyi servis tabagi buyuklugunde merdane veya oklava yardimi ile acip yaglanmis bir tepsi icinde herbirisini yagliyarak ust uste yerlestiriyoruz .20dk. dinlenmeye birakiyoruz .Simdi ben masamda yaptim actigimiz bezeyi alip ilk yufkadan baslayarak once ellerimizle bir miktar aciyoruz sonra carsaf veya buyuk bir bez serdigimiz masamiza serip her taraftan inceltiyoruz .Biraz siviyagi gezdirip ic malzamesini hertarafina yayip carsafi karsilikli kaldirarak hamuru rulo halinde orta kisimda birlestiriyoruz .Ve ister ikiye keserek ister yuvarliyarak ister sekildeki gibi yaparak tepsimize yerlestirip onceden isitilmis firina koyuyoruz ve nar gibi kizarip pisinceye kadar bekleyip yaklasik bir 25-30 dk sonra cikartip dinlenmeye birakiyoruz .Afiyet olsun...

2 yorum:

ESRA dedi ki...

Camaycim,ellerine saglik,carsaf boregini merak ediyordum,sayende ogrenmis olduk.bunca isin arasinda nerden firsat buldun da yaptin,masallah masallah,kizimiz hamarat...bakalim daha ne tarifler ogrenicegiz.ellerin dert gormesin.amerikadaki arkadaslara selam bu vesileyle...sevgilerimle

camay dedi ki...

Esracim o senin guzel dusuncen yoksa hepimiz icin cok zor birsey olarak gormuyorum , tesekkur ediyorum bu hos sozlere , ins. ileticem selamlarini arkadaslara , tatli kizinin yanaklarindan opuyorum..