Malzemeler:
Bir su brd.bugday (iyice haslanmis olucak yumusacik )
Bir su brd. mantar
Iki su brd. Tavuk (didilmis)
Bir su brd. maydonoz
Bircay brd. Dereotu
Bir su brd. salatalik tursusu kup kup dogranmis
Bir su brd. yogurt
1-2 dis ezilmis sarimsak (yogur icin)
1-2 kasik mayonez
Tuz, karabiber ..
Yapimi:
Oncelikle duduklude yarmayi hasliyoruz ve baska bir tencerede az bir suda tavuklari hasliyoruz biraz tuzla ve pisdikten sonra tavugun haslanmis suyu icine mantar ve biberleri atip bir tasim daha kaynatip suzuyoruz .Sonra buyuk bir kap icine yarma, tavuk , mantar , biber , yesil sogan maydonoz , dereotu ve baharatlar harmanlandiktan sonra icine mayonez ve sarimsakli yogurt eklenir ve tursu konulup harmanlanir ve servise hazir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder