23 Temmuz 2008 Çarşamba

Etli Ekmek






Etli ekmegin Konya yoresine ait oldugunu dusunuyordum , ama arastirdigim kadariyla Konya 'nin yanisira Kastamonu , Sinop, Sivas yorelerindede cok meshur bir hamur isi..Ben etliekmegi Konyada yemistim vede cok lezzetliydi , bakalim nekadar basarabilmisim..
Malzemeler:
4 su brd. un
2.5 su brd. kadar ilik su
Iki yemek kasigi kuru maya
Bir tatli kasigi tuz
Ic Malzeme:
200 gr. kiyma
Bir kuru sogan
Bir sivri biber
Iki domates
Bir dis sarimsak ezilmis
Kimyon ,, tuz, karabiber , pulbiber..
Iki yemek kasigi siviyagi
Bi cay brd. ayiklanmis yikanmis ince dogranmis maydanoz
Tarif:
Biber , sogan , domates rende veya rondodan gecirilir ve kiyma , baharatlar , siviyag ile harmanlanir , maydanoz ilave edilir bir mikrar buzdolabinda bekletilir.Hamur malzemelerinden kulak memesi kivaminda bi hamur yogurulur ve hamur mandalina buyuklugunde bezelere ayrilir .Sonra bezeler servis tabagi buyuklugunde acilip bir tarafina ic malzemesi konulup yarim ay seklinde kapatilir, kizgin yagsiz tavada ister kisik ister orta ateste pisirilir pisen yuzu tereyagi veya siviyagi ile yaglanir diger kismida tavadan aldiktan sonra yaglanir sicakken dilimlenip yaninda ayran ile servis edilir.Afiyet olsun..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Nice blog. Thats all.

Hatice dedi ki...

Canim ya cok guzel gozukuyo bizim evde ki favori yemeklerden biridir, helede kavinvaldem yapar buyuk buyuk ama gazli buyuk saclarda oda nefis olur ellerine saglik

camay dedi ki...

Saol canisi, gercektende dehset bisey bir iki derken anlamiyosun nekadar yemissin , ne diyeyim hem yaptirana bakmak lazim , hemde sonsuz nimetleriyle bizi donatan Rabbimize sukretmek ..

Adsız dedi ki...

oh oh oh,bunu kesin yapmali...

camay dedi ki...

Haklisin esracim kilolar sorun olmasa sik sik yapmalida :))

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik.
Hayirli kandiller.

camay dedi ki...

Tesekkurler sevgili kizilcik surubu sizede hayirli kandiller ..