20 Ağustos 2007 Pazartesi

Manti




Bir dogulu olarak manti ve hangel tarifi vermeden olmaz diye dusunuyorum , ayni zamanda bir cerkez gelini olarak ilerleyen gunlerdede cerkez yemekleri tarifleriyle sitemiz renklenicek ins. Manti ve hangel deyince aklima hemen annem gelir , canim annecigim hangeli cok lezzetli yapardi onu cok ozledim .Allah rahmet eylesin ins..
Hamur Malzemeleri:
Ben 4 kisilik yaptim siz sayiya gore malzemeleri iki katina cikarabilirsiniz .
2.5 Su brd. un
Bir yumurta
Bir tk. tuz
Bir su brd. ilik su
Ic malzemesi :
100 gr kiyma
yarim sogan rendesi
bir cay kasigi kadar tuz
yarim cbrd. maydonoz
Biraz kimyon ve karabiber
cok az siviyag sizdiriyoruz
ustune :
Sarimsakli yogurt
4-5 yk. siviyag
bir tk.Kirmizi toz biber
bir tk.nane
Hazirlanisi :
Once genis bir kabin icine unu koyuyoruz ustune tuzumuzu katip karistiriyoruz ve yumurtayi kirip ilik suyumuzu yavas yavas ekleyerek yoguruyoruz ki hamurumuz sert olmali .Sert bir hamur elde ettikten sonra hamuru dinlenmeye birakiyoruz ustune bir bez orterek tabii.Sonrasinda kiymamizin icine sogani rendeliyoruz rendelenmis soganin suyunu sikarak kiymaya koyarsak cok daha iyi olur kiyma sulanmaz ,maydonoz , tuz , , karabiber ,kimyon ve kirmizi biber ve biraz siviyag sizdirip elimizle yoguruyoruz .Benim verdigim olculer 4 kisilik siz artirabilirsiniz.Hamuru iki beze yapip iki bezemizide boreklik yufka gibi aciyoruz yufkalari once enine seritler halinde sonra boyuna kesip karelerin icine kiymadan koyuyoruz ve dort kosesinden klasik manti sekli veriyoruz . Yufkalari acma asamasinda buyuk bir tencereye su koyuyoruz ve kaynayinca icine biraz siviyag sizdiriyoruz tuz atip mantilari icine atiyoruz .Mantilar suyun ustune cikmaya basladiktan sonra bir 15 dk . daha haslayip suzuyoruz servis kabina alip sarimsakli yogurt ve cezvede veya tavada siviyagini hafif isitarak kirmizi toz biber ve nanemizi attigimiz sos ile susleyip servis ediyoruz .Afiyet olsun ...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Camay cim siten hayirli olsun.Tariflerini hepsi cok ic acici gorunuyor.Hemen mutfaga girip deneyesim geldi inan.Artik her gun takipcinim canim.Sana da boyle bir site yapmak yakisirdi.Guzel tariflerini bizle paslastigin icin tesekkurler...Diger tariflerini de sabirsizlikla bekliyorum...
Mevlude

camay dedi ki...

Mevludecim cok saol canim tatli kelamin icin senin gibi hamarat bir arkadasimin begenisini kazanmak daha bir guzel , ins. yeni tarifler icinde yorumlarinizi bekliyecegim .Sevgiyle..

hanife dedi ki...

ilk oncelikle yeni kurmus oldugun sitenin herkese faydali olmasi temennisiyle.. ilk gunden beri takip etmeme ragmen zamansizlik yuzunden yazamadigim yorumum meger mantar corbasi icin olacakmis.hersey simdiden cok mukemmel.ellerine ve emegine saglik...tariflerinin devamini bekliyorum..

camay dedi ki...

Hanifecim cok tesekkurler guzel dilegin icin ve yorumun icin .Sevgiyle..

Adsız dedi ki...

Camaycim, oncelikle siten hayirli olsun! gecenin 12 sinde bir baktim mahvoldum, aciktim :( Bundan sonra benim favori yemek sitem burasi, arada Oktay ustaya da bakariz canim, cesit olsun :) ellerine saglik, magrifetli arkadasim ..
Pelin

Adsız dedi ki...

Camaycim, oncelikle siten hayirli olsun! gecenin 12 sinde bir baktim mahvoldum, aciktim :( Bundan sonra benim favori yemek sitem burasi, arada Oktay ustaya da bakariz canim, cesit olsun :) ellerine saglik, magrifetli arkadasim ..
pelin

camay dedi ki...

Saolasin pelincim , ins. dediginiz gibi hayirlisiyla devam eder sitemizin guzel sunumlari..

Unknown dedi ki...

arkadaşım siten bayağı dikkatimi çekti. çok güzel mamalar var burda ellerine sağlık.bende beklerim