19 Ağustos 2007 Pazar

Tava Boregi


Merhabalar , bu ilk tarif ile Bismillah deyip basliyoruz ins.Tava boregini ailecek cok seviyoruz hatta normalde herzaman sabah kahvaltisi icin yaptigim tava boregini bugun aksam yapmaya karar verdim tabi aksam yemegimizi biraz erkene aldik normalde 7 gibi yiyorduk bugun 6 da oturduk soframizin basina .Cok keyifli bir aksam yemegi oldu bizim icin..Haydi simdi sira tarifimizde ;
Ic malzemesi
Iki adet orta boy sogan
250 gr ispanak
bir yk. domates salcasi
iki dis sarimsak
100 gr kiyma
biraz nane , kimyon, karabiber, tuz , kirmizi toz biber
Sosu icin
uc yk. yogurt
bir cay brd. siviyag
uc yumurta
ve
uc adet boreklik yufka
Yapilisi :
Oncelikle soganlarimizi tavamiza biraz yag sizdirip hafifce olduruyoruz , sonrasinda sarimsaklarimizida minik minik dograyip ekliyoruz sonra kiymayi ekleyip bir guzel kavuruyoruz ,salcamizi ekliyoruz , daha sonrada ince ince ispanaklarimizi dograyip hepsini birkere soyle harmanliyoruz , daha sonra baharatlarimizida ekleyip bir 5 - 10 dk. pisiriyor ,10 dk da pistikten sonra dinlendiriyoruz .Sos malzemelerini bir kasede cirpiyoruz sonra pilav icin kullandiginiz veya evinizde orta buyuklukte ki teflon tavanizi yagliyorsunuz( kenarlarida dahil ederek ) ve icine ilk yufkanizi yanlardan sarkacak sekilde yerlestiriyoruz . Kalan yufkalarida parcalayarak devam edecegiz.Ben ilk yufkayi serdikten sonrada hafif sostan suruyorum bir yemek kasigi yardimiyla sonra ikinci sirayi ve ucuncu sira yufkalari yerlestirip sosumuzu her tarafa gelicek sekilde suruyoruz tava boregi oldugu icin yufkamiz cok bereketli oluyor bir kac parcaya ayirarak tavamiza yerlestiriyoruz .Dorduncu sira yufkalarinida yerlestirdikten sonra sos surmeden ic malzememizi koyuyor ve ayni islemleri tekrar ediyoruz en son asamada distaki yufkalari ice kapatip kalan sosu en ust kismada bir guzel yediriyoruz .Cok kisik ateste tavamizin kapagini kapatarak dinlene dinlene pisiriyoruz yaklasik bir 15 dk ka sonra kontrol edin yakmayalim caanim boregi ben bu boregi su boreginden daha lezzetli lezzetli oldugu kadar pratik buluyorum .Buyuk bir servis tabagi yardimi ile boregi ters cevirip kapagini kapatip bir 15-20 dk kadar daha pisiriyoruz , ve tabi servisten once yine 10 dk ka dinlendirmekte fayda var ..
veeeeeeeeee AFIYET OLSUNNNN..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizzat yapilan butun yemek, borek ve tatlilarin tadina ilk bakan kisi olarak :) ;gayet guzel olmus, denemek isteyenlere tavsiye ediyorum. Bu arada, buraya yeni yemek, borek ve tatli cesidi eklenecek diye ben kilo alicam galiba. Yan etkilerini de unutmamak lazim anlasilan...
Ellerine saglik Camay Hanim, hepsi de cok guzel olmustu. Daha nice guzel tariflere imza atabilmen dilegiyle :)
Ozgur

camay dedi ki...

Her kadin esinin kalbine giden yolu kesfetmistir , bende esimin bu konuda beni cok dogru yonlendirecegine ve durust yorumlar yapacagini bildigim icin yemeklerim senin yorumlarini bekliyecektir daima .Tesekkur ediyor ve afiyet olsun diyorum Ozgur bey..