19 Ağustos 2007 Pazar

Tavuklu Buğday Salatasi




Evett sira cok lezzetli bir salataya geldi .Degisik salatalara bayilirim...


Malzemeler:


Bir su brd. yarma


Uc adet tavuk but veya gogus(haslanmis ve didilmis)


Bir su brd. yesil mercimek


Bir su brd. maydonoz


Bir adet kuru sogan


Bir adet sivri biber


Bir cay brd. dereotu


Bir limonun suyu


Bir su brd salatalik tursusu (kup kup dogranmis)


Iki haslanmis yumurtanin beyazi (kup kupdogranmis)


Uc adet yesil sogan minik minik dogranmis


Iki dis sarimsak ezilmis


bir miktar siviyag


tuz,karabiber.




Tarif :


Ilk olarak duduklu tenceremizde yarmalarimizi yikayip hasliyoruz .Baska bir tencerede yesil mercimegi pisiriyoruz.Bir baska tavada biraz siviyagina soganlarimizi yemeklik dograyip sivri biberide minik minik dograyip iki malzemeyi kavuruyoruz , bir tutam tuzda atiyoruz, bu malzeme pisince altini kapatip sogumaya birakiyoruz .Sonra ben yarmalar pisince yine dudukluye sicak su tavuklar ve birazda tuz atip 10-15 dk. gibi kisa bir surede tavuklarida pisirdim.Simdi ana malzemeler hazir olmus oldu hepsini buyuk bir kabin icerisinde harmanliyoruz (suzdugumuz yarma, didilmis tavuk ve yine suzulmus yesil mercimek , sogumus sogan ve biber kavurma ).Icine sirasiyla maydonoz , dereotu , baharatlar , yumurta beyazi,ve limmon suyu , ezilmis sarimsak yine bir miktar limon suyu ile karistirip dokun topak halinde kalmayip yayilmasi icin ve siviyag koyup son kez harmanliyoruz .Afiyet olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Degisik salatalara bayilan biri olarak ben de en kisa zamanda bu salatayi deneyecegim.Harika gorunuyor Camay cim.Ellerine saglik.
Mevlude

camay dedi ki...

Saol canim arkadasim simdiden sizede afiyet olsun ozaman ..

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Tarifleriniz çok güzel ancak ne yazıcıdan çıkarabiliyorum ne de bilgisayarıma copyalayabiliyorum. Hepsini akılda tutmak ya da her an internete bağlı yemek pişirmek mümkün değil. Rica etsem yardımcı olur musunuz?

Şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler,
Gonca