14 Eylül 2008 Pazar

Dalyan Kofte, Rulo Kofte..



Nefis oluyor mutlaka deneyin..
Not: Ben kiymasini biraz cok koymusum biraz uzun bir koftem oldu ve borcama sigmadi bende yanlardan kisalttim:))
Malzemeler:
500 gr. kiyma
Bir dis sarimsak -ezilmis-
Bir kuru sogan (rendelenmis)
Bir tatli kasigi tatli biber salcasi
Bir su brd. kadar ince kiyilmis maydanoz
Iki uc adet ekmek (ogutulmus)
Bir yemek kasigi siviyagi
Iki yumurta
kimyon, tuz, kirmizi biber, karabiber,
Ic malzemesi:
Havuc, bezelye, patates(birer adet kup kup dogranip tuzlu suda haslayin veya hazir garnitur kullanin)
Bir cay brd. kasar rendesi
Ust sosu:
Iki domates rendesi, bir cay kasigi biber salcasi , tuz, karabiber , bir tatli kasigi siviyag..
Tarif :
Kofte malzemelerini yogurun , tezgah uzerine sera sitrec serin ve ustune kofte hamurunu koyun , duzleyerek bir dikdortgen elde edin , heryerine kasar rendesi serpin ve bas kismina ic malzemeyi koyup uc kisimlarini kapatin ,sitrec yardimi ile rulo yapin ve derin dondurucuda bir saat bekletin .Bir saat sonra kofteyi cikarip naylonu uzerinden alin, yaglanmis borcama kofteyi yerlestirip uzerini aluminyum folyo ile kapatin , yarim saat bu sekilde pisirin sonra uzerini acip uzerine ust sosunu yayin ve tekrar uzeri acik bir sekilde firina verin , ustu kizarincaya kadar pissin.Firindan cikarip iki parmak kalinliginda keserek servis yapin..Afiyet olsun..

2 yorum:

GULBERA dedi ki...

ya supersin yine masallah sitene ne zaman baksam kalkip birseyler yapasim geliyo hele o milfoyler bayildim ya ne kadar degisik bisey olmus ,hele sunumu ellerine saglik

camay dedi ki...

Saol canisi , bende uzun zamandir milfoy kullanmiyordum , ozlemisim onun o kat kat citir tadini ..