7 Eylül 2008 Pazar

Kagit Kebabi



Malzemeler:
6 Kisilik
250 gr. kusbasi
Bir adet sivri biber
Uc orta boy patates (soyulup temizlenip kup kup dogranmis)
Iki havuc(kabuklari soyulup kup kup dogranicak)
Bir dis sarimsak
Bir sogan (yemeklik dogranmis)
karabiber, tuz, kekik, kimyon..
4 yemek kasigi siviyagi
Bir tatli kasigi biber salcasi
Yagli kagit
Tarif:
Etleri tenceremizde suyunu birakip tekrar suyunu cekene kadar kisik ateste pisiriyoruz, sonra sogan ve sarimsak , sivri biber ekleyip yagi ilave ediyoruz kavurmaya basliyoruz , baharatlar vede domates salca karisimini ekleyip karistirmaya devam ediyoruz , son olarak patates ve havucu ekleyip karistirdiktan sonra kapagini kapatip 10 dk. kisik ateste dinlene dinlene pisiriyoruz.Yagli kagidi tezgaha iki kat yapip seriyoruz ve iki kasik ic malzemeyi ortasina koyup sekildeki gibi kapatiyoruz.Sicak firina tepsiye koydugumuz kagit kebablarini suruyoruz ve 30 dk pisiriyoruz.(garniturlu ,sebzeli veya sade kuzu etli sekli ilede deneyebilirsiniz)Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: