24 Eylül 2008 Çarşamba

Tavuk Sote..


Malzemeler:
Iki adet kemiksiz tavuk gogsu
Bir adet kuru sagan
Bir su brd. mantar
Bir tatli kasigi biber salcasi
Bir dis sarimsak
Yarim kahve fincani siviyag
Bir adet yesil sivri biber
Bir adet domates
tuz,karabiber, kimyon, nane,kori..
Tarif:
Teflon tencerede siviyagini hafif kizdirip yemeklik dogranmis sogan ve sarimsagi kavurmaya basliyoruz sonra kucuk kupler halinde dogranmis tavuklari ekleyip soteliyoruz, sonra biberi minik minik dograyip kavurmaya devam ediyoruz biraz suyunu birakip tekrar cekicek sonra domatesleri kup kup dograyip atiyoruz ve geriye biber salcasi baharatlar kaliyor onlarida ekleyip son kez harmanlayip altini kisip demlenerek pisiriyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: