2 Eylül 2008 Salı

Pizza





Uc farkli alternatifte pizza soleni..
Malzemeler:
1 su brd. ilik sut
Bir su brd. ilik su
Yarim cay brd. siviyag
Bir yemek kasigi kuru maya
Bir tatli kasigi seker
Bir tatli kasigi tuz
Yaklasik 3-3.5 su brd un
Bir cay kasigi silme olucak mahlep
Yumusak ele yapismayan bir hamur olucak
Ust Malzemesi :
Bir kase ince dogranmis sucuk
Bir kase mantar
Bir kase pizzalik ici bos siyah zeytin
Ketcap , domates puresi
Baharat istege gore
Iki kase kasar rendesi
Kekik
Tarif:
Yumusak kivamli ele yapismayan bir hamur elde edip, bir saat mayalanmaya birakiyoruz.Sonra yaglanmis tepsiye veya pizza tasi uzerine hafif kepekli un serpiyoruz ve hamurumuzu uzerine elimizle veya merdane ile acip yayiyoruz. Ben kenarlarina kasar koyup kapatiyorum .Ketcap ve domates rendesi ve istege gore karabiber .. konup ust malzemeleri yerlestirilir (sivri biber , salam, misir .. eklenebilecekler arasinda).En uste kasar yayilir ve ustune kekik serpilir.Sonra sicak firina konulur ve ustu kizarana kadar pisirilir .Firindan ciktiktan sonra bi 10 dk . dinlendirilip sonra dilimlenir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: