2 Eylül 2008 Salı

Krep





Benim en pratik sabah kahvaltisi yemegimdir.Ispanakli vede mantarli ic malzemeli cok lezzetli vede doyurucu bir cesit..
Krep Malzemesi:
Bir su brd. sut
Bir su brd. ilik su
Uc yumurta
4 yemek kasigi siviyag
tuz, iki su brd kadar un
Kabartma tozu
Ispanakli Ic:
1 kuru sogan
Yarim kg. ispanak yikanmis ayiklanip dogranmis
salca, baharat , tuz , bir dis sarimsak
Mantarli Ic:
Bir kuru sogan
Bir sivri biber
Bir domates ;kabugu dogranmis
Bir dis sarimsak
tuz, baharat , maydanoz
Tarif:
Krep malzemesi derin bir kap icinde iyice cirpilir vede buzdolabinda bir saat bekletilir kapakli bir kap olursa iyi olur.Sonra kiymali ve mantarli icler hazirlanir ve genis bir tava isitilmaya baslanir , ilk krep icin tava hafif yaglanabilir ama digerlerinde gerek yoktur .Bir kepce yardimi ile tava ortasina krep karisimindan bir kepce dolusu krep konulur ve dikkatlice tavanin heryerine yayilir .Onlu arkali pisirilen krep icine iclerden konulur ve servis edilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: