Malzemeler:
250 gr. tereyagi yumusak olucak
Bir yemek kasigi misir veya bugday nisastasi farketmez
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
8-9 yemek kasigi pudra sekeri veya normal toz sekerde olur..
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un
3-4 damla limon suyu
1 çay bardağı yoğurt
8-9 yemek kasigi pudra sekeri veya normal toz sekerde olur..
1 tatlı kaşığı karbonat
aldığı kadar un
3-4 damla limon suyu
Ic malzemesi:
Iki elma rendesi
Bir cay brd. seker
Bir tatli kasigi tarcin
Bir cay brd. rondoda cekilmis ceviz
Tarif :
Hamur malzemesini once limonsuyu ve karbonati birlikte olmak uzre genis bir kaba aliyoruz ve diger malzemeleride ekleyip yumusak bir hamur elde ediyoruz .Sonra tavaya elme rendeleri ve sekeri koyup pisiriyoruz ceviz ve tarcini ekleyip bir iki harmanlayip sogumaya birakiyoruz .Sonra duz bir zeminde merdane yardimi ile uc dort beze yaptigimiz hamuru yuvarlak ince aciyoruz , sonra bicakla ucgen parcalar olusturacak sekilde kesiyoruz genis kismina ic malzemesini koyup yuvarliyoruz yaglanmis tepsiye dizip sicak firina koyuyoruz.Ustune pudra sekeri dokup servis ediyoruz .Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder