16 Ekim 2007 Salı

Hatice'nin Peynirli Tava Gozlemesi


Iste enfes hamur isleri ,sevgili hatice' den bizlere nefis ikramlar .Haticecim hamur islerinde ustadir ee hal boyle olunca bizede bu guzel lezzetleri hem ogrenmek hem sizlerle paylasmak dusuyor..Ilk tarifimiz tava gozlemesi..
Malzemeler :
Hatice hamurlarinda genelde seker kullanmaz ..
Iki su brd. un
Tuz , bir tatli kasigi kuru maya
ilik su
Ic malzemesi :
Bir su brd. basma peynir
Bir cay brd. dogranmis maydanoz
Tarif:
Oncelikle kulak memesi kivaminda hamurumuzu yogurup mayalanmaya birakiyoruz , unlanmis duz bir zeminde kucuk bezelere ayrilmis hamurlari oklava veya merdane yardimi ile duz servis tabagi buyuklugunde aciyoruz ve iclerini koyup yarim ay seklinde kapatiyoruz yagsiz tavada iki tarafinida kisik ateste pisirip tavadan alir almaz tereyagi veya herhangi bir yagi uzerine suruyoruz .Tum islem bitene kadar sicakligini muhafazasi icin ustunu aliminyum folyo veya baska bir sekilde kapatmanizi tavsiye ediyorum.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: