5 Ekim 2007 Cuma

Hasam Pasa Kofte

Iste yaseminden bir guzel tarif daha , laf aramizda bu gidisle ben siteyi yasemine devredecegim galiba , saka biryana ellerine saglik diyor hemen tarife geciyorum...
Malzemeler :
Koftesi:
Yarim kilo kiyma
Bir yumurta
Bir su brd. ufalanmis veya rendelenmis bayat ekmek
Istege gore baharat
Bir orta boy sagan rendesi( rendelenip suyu sikilacak
Puresi:
iki patates kabugu soyulmus , kup kup dogranmis ve tuzlu suda haslanmis
Bir cay brd. sut
Iki kasik tereyagi
Bir miktar kasar rende veya ince ince dogranmis..
Tarif:
Once kofte harci yogurulur , sonra cevizden buyuk parcalar alip canak sekli verip borcama dizelim , sonra bir 15 dk . pisirelim.Sonra puremizi hazirlamak icin once tencerede tereyagini eritip patatesleri ezerek atalim, sonra sutunu dokup sutu cekene kadar karistiralim .Pureyi koftelerin icine yerlestirip kasar peynirlerinide dizelim ve bir bardak kadar salcali tuzlu su hazirlayip ustune dokelim ve yine firinlayalim .Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: