4 Ekim 2007 Perşembe

Gul Tatlisi


Iste kiyir kiyir bir gul tatlisi tarifi...
Malzemeler:
Bir su brd irmik
Bir yumurta
Bir pk vanilya
Yarim pk kabartma tozu
Bir pk (250 gr.) margarin- tereyagi
Bir su brd. siviyag
Bir cay brd yogurt
Bir yemek kasigi sirke
Bir su brd. ceviz
Serbeti:
Iki su brd su
Iki su brd seker
Bir cay kasigi limon kaynamaya basliyinca
Bir adet karanfilkaynama esnasinda icinde bulusun...
Tarif :
Malzemeleri kulak memesi kivaminda bir hamur elde edinceye kadar yogurup 5-10 dk dinlendiriniz.Diger tarafta serbeti hazirlayip sogumaya birakiniz.Serbeti soguga yakin ilik , tatlisi ilik iken dokulecek serbet..Hamuru iki bezeye ayirin ve ilk bezeyi duz bir zemin uzerinde yuvarlak ince acin ve cay brd. yardimi ile hamura ters sekilde bastirarak yuvarlakar yapiyoruz ve bicakla arti seklinde kesiyoruz ortasina ceviz koyup sirasiyla her parcayi cevize sariyoruz ve gul sekli olusmus oluyor :).Sicak firinda biraz kizarana kadar yani rengi degisene kadar pisiriyoruz .Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok: