2 Ekim 2007 Salı

Sutlu Irmik Helvasi


Bugun annecigimin senesi , karinca kararinca elimden geleni yapmaya calisacagim ins. , iftar sonrasi saolsun arkadaslarda caya geliceklerdi ve bende irmik helvasi ve hamur kizartmasi yapmaya calistim , ozellikle irmik helvasini arkadaslar cok begendiler ...
Malzemeler:
Iki su brd. irmik
250 gr. tereyagi
bir su brd. sut
iki su brd su
Iki su brd. seker
Yarim cay brd . seker sonradan katilacak
yarim cay brd. iri dovulmus ceviz
Tarif:
Tencerede yagi eritip icine irmigi koyuyoruz ve kavurma islemine basliyoruz dinlenme asamalarinda altini kismak kosulu ile 20 dk. lik bir kavurma islemi gerceklestiriyoruz. Cevizleride katip kavurmaya bu sekli ile devam ediyoruz .Oncesinde bir tencereye su ve sekeri koyup kaynatiyoruz ve altini kapatip bir brd sutu icine katiyoruz .Sonra kavurma islemi sonlanmis irmige ekliyoruz , bu esnada dikkatli oluyoruz ikiside sicak oldugu icin sicrayabilir ..Sonra serbet dokuldukten sonra yarim cay brd seker de eklenir ve bir miktar daha karistirdiktan sonra alti kapatilip dinlenmeye birakilir.10 15. dk . kapagi kapali dinlenir ve sonra dilediginiz sekilde servis edilir .Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: