6 Kasım 2007 Salı

Eksili Terbiyeli Kofte Corbasi


Oglum ve kizim bu corbanin hastasi , lezzeti kivami herseyi ile dortdortluk bir corba..
Malzemeler:
Koftesi icin
100 gr. kiyma
Bir cay brd. ufalanmis , rendelenmis veya rondodan gecirilmis bayat ekmek kofte icin
Bir cay kasigi domates salcasi
Bir yk. siviyag
Bir yumurta
Bir kucuk kuru sogan rendesi
Bir dis sarimsak
Bir cay brd. dogranmis maydanoz
Bir kahve fincani pirinc
karabiber , tuz, kirmizi biber , kimyon ,birazda nane
Dort yemek kasigi tereyagi
Uc yemek kasigi un
Bir tk. tuz
iki dis ezilmis sarimsak
Terbiyesi icin;
Bir yumurta sarisi
Bir yk limon suyu
Tarif:
Tencerede tereyagi ve un kavrulur sonra ilk iki su brd soguk su ile cirparak sulandirilir sonrasinda uc su brd. na yakin sicak su eklenir .Kofte malzemesi yogurulur sonra minik minik yuvarlanir corba suyu kaynamaya basliyinca bir tatli kasigi tuz atilir karistirilir ve kofteler atilir tekrar kaynamaya birakilir bu esnada icine ayiklanmis ve ezilmis iki dis sarimsak biraz sulandirilarak corbamizin icine katilir .Kisik ateste 20 dk bu sekilde pisirilir sonra terbiyesi icin limon ve yumurta sarisi kucuk bir tabakta cirpilarak corbadan bir yemek kasigi icine eklenip tekrar corbaya ilave edilir.Bir tasim daha kaynatilipalti kapatilir 10 dk. dinlendikten sonra servise hazir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: