Krema Malzemesi:
2.5 su brd. sut
2 corba kasigi un
Iki yumurta sarisi
6 ck. tozseker
Bir pk. vanilya
Kek Malzemesi:
2.5- su brd. un(unu elersek cok daha guzel olur ve elenmis un icine kabartma tozunu karistiralim)
125 gr. oda sicakliginda margarin veya tereyagi
2 yumurta
Bir cay brd. yogurt
4 yk. pudra sekeri
yarim pk. kabartma tozu
Bir pk. vanilya
Bir limon kabugu rendesi(herzamanki gibi rendenin en kucuk kisminda )
Ustu icin pudra sekeri .
Tarif:
Hamur malzemelerini en son un ve kabartma tozu karisimi olmak uzre birlestirip kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediyoruz .Ve hamuru yaglanmis yuvarlak kaliba dokuyoruz ustu kizarincaya kadar pisiriyoruz ve cikarip bir miktar dinlendikten sonra keki ikiye boluyoruz.Krema malzemelerini margarin ve vanilya en son olmak uzre karistirarak pisiriyoruz altini kapatip margarin ve vanilya ile 5-6 dk cirpiyoruz.Ilindiktan sonra kekimizin arasina surup ustunu pudra sekeri ile susluyoruz .Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder