23 Kasım 2007 Cuma

Ic Pilavi



Ic pilavi ; hindi , tavuk gibi yemekler yanina cok yakisiyor , cigerde koyabilirsiniz fakat benim esim ciger pek tercih etmedigi icin ben bu sekli ile yapiyorum.( Bu arada ustteki resimde bu aksamki soframizdan..)
Malzemeler :
Bir tatli bir normal kuru sogan (yemeklik dogranmis)
Bir cay brd. maydanoz (ayiklanip dogranmis)
Bir kahve fincani dereotu(ayiklanip dogranmis)
Iki su brd ayiklanip yikanmis ve suzulmus pilavlik pirinc
Bir cay brd. dolmalik fistik
Bir cay brd. kus uzumu
Bir tatli kasigi tarcin
Bir tatli kasigi tuz
Aldigi kadar sicak su
Bir tatli kasigi karabiber
Bir tatli kasigi nane
Bir yemek kasigi tereyagi
Uc yemek kasigi siviyag
Tarif:
Oncelikle soganlari kavuruyoruz , icine pirinci atip kavurmaya devam ediyoruz , sonra baharatlar , tereyagi , maydanoz ve dereotunuda atip karistiriyoruz , ayri bir tavada hafif yagda dolmalik fistik ve kus uzumunu bir iki dk ka kavurup bunuda klarisima katiyoruz .Daha sonra suyunuda ekleyip ilk kaynamadan sonra altini kisip demlenmeye birakiyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: