2 Eylül 2008 Salı

Sekerpare



Yine garantili bir tarif ...
Malzemeler:
1 pk. margarin veya tereyagi(oda isisinda)
2 yumurta (bir tanesinin sarisi ustu icin ayrilacak)
Yarim su brd. pudra sekeri
Yarim su brd. irmik
1 kabartma tozu
1 vanilin
Aldigi kadar un..
Ustu icin cekilmis antep fistigi
Serbeti:
4 su brd. su
4 su brd seker
yarim limonun suyu
Tarif :
Kivamli bir hamur elde edilir vede resimdeki gibi veya istege gore sekillendirilir.Tepsiye dizdigimiz sekerparelerin uzerlerine yumurta sarisi surulur vede ustune yavasca catal ile cizik atilir.Firindan cikardiktan sonra 5-10 dk. dinlendirilip sicaga yakin ilik serbeti ustune dokulur.Ben bir saat kadar sekerpareleri ters cevirip o sekildede beklettim .Afiyet olsun...


1 yorum:

Aslihan Eser dedi ki...

Bu sekerpare cok seker hep isteriz Camaycimmmm