27 Ekim 2007 Cumartesi

Ev Ekmegii..










Simdide sevgili Nur arkadasimizdan hereve her bayanin tarif defterine mutlaka not etmesi gereken biraz detayli ama sonucu harika bir ekmek tarifi geliyor, tarif icin Nur'a cok tesekkur ediyorum ..
Malzemeler:
2 su bardağı un
1,5 tatli kaşığı toz maya
1,5 tatli kaşığı tuz
hepsi yayvan bir kapta güzelce karıştırılır
YAPILIŞI:
1)2 su bardağı ılıktan biraz daha sıcak (yaklaşık 125 F) suyu ekleyip, sulu bir hamur yapıyoruz ve bir elimizle yoğuruyorken bir elimizlede azar azar un ekliyoruz (hamurumuzun kıvamı cok sert olmamalı mümkün olduğunca yumuşak olmalı). Yarım saat yoğurduktan sonra hamurumuzun beze yapışmaması için üzerine azıcık un serpiyoruz ve havluyla kapattıktan sonra sıcak durması için bir beze daha sarıp yarim saat dinlenmeye aliyoruz
2)Elimizi sıcak suya tutup hamurumuzu tekrar 3 dk kadar yoğuruyoruz. Bu işlemi yarım saat araliklarla 2 veya 3 kere tekrarlıyoruz. En son yoğurmadan sonra hamurumuz yarım saat daha dinleniyor.
3)Beze yapıp bu şekilde de yarım saat daha dinlendiriyoruz.
4)Elimizi yumruk yapıp baş parmağımızı bezenin tam ortasına yerleştirip, diğer elimizle bezeyi kaldiriyoruz. İki elimizi yumruk yapıp baş parmağımız hep ortada olmak şartıyla bezeyi bir sağ elimize bir sol elimize ata ata açiyoruz. Bu şekildede üstü örtülü yarım saat daha dinlendiriyoruz..
5)Teflon tavamıza birkaç damla yağ damlatip peçete yardımıyla her yerine sürüyoruz. Bu sekilde 485F'a ayarladığımız firina koyuyoruz ve tava ısınınca hemen alıyoruz. Tekrar bezemizi 4. maddede tarif edildiği şekilde kaldırarak tavaya atiıyoruz. Üzerine biraz su serpip çatalla ortasına bir kaç kere batırdrktan sonar fırına veriyoruz
6)Kızarınca fırından alıyoruz ve üzerine birazdaha su serpip 1 saat dinleniyoruz.Afiyet olsun



7 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok orjinal bir tarif gibi gorunuyor. Yapmasi biraz zor gibi ama yapanlarin da ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

Merhaba
ellerinize sağlık harikagözüküyor.
www.lezzetavcisi.net

camay dedi ki...

Yorumlariniza tesekkur ediyorum ,sevgili isimsiz gercekten yapim asamasi biraz zahmetli ama bencede orjinal bir tarif ,nihalcim sitemi ziyaretine sevindim sik sik bekliyorum..

Adsız dedi ki...

Ev ekmegi tarifini denedim. Gercekten cok guzel ve lezzetli bir ekmek oluyor. Ellerinize saglik tesekkurler.

camay dedi ki...

Ekmegi denemene cok sevindim memnun kalmanada , ins. tum tariflerimiz bu sekilde hatasiz sonuc verir..

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık nefis gözüküyor sayfanızı gezerken keşfettim bundan sonra sık sık rahatsız ederim banada kahve içmeye beklerim mutlu kalmanız dileğimle...

camay dedi ki...

Nurcum tesekkurler, ziyaretine cok sevindim bende siteni gezmek istedim fakat adresini goremedim yazarsan sevinirim canim , sevgiler..