16 Eylül 2007 Pazar

Acili Ezme

Iftar soframizi susleyen bu guzel mezeyi sizlerle paylasmak istedim...
Malzemeler:
Iki adet kabuklari soyulmus ve incecik dogranmis veya rondodan gecirilmis .
Iki kuru sogan birisi beyaz olucak yani tatli sogan
Bir cay brd. dogranmis maydanoz
Yarim cay brd. dereotu
Bir cay brd . rondodan gecirilmis sivri biber
Bir veya iki dis ezilmis sarimsak
Bir tatli kasigi biber salcasi
bir tatli kasigi domates salcasi
bir tatli kasigi nar eksisi
yag,kimonsuyu,karabiber,tuz,pulbiber,nane,sumak,kekik..
Tarif:
Oncelikle sogan ve biberi rendeledikden veya rondodan gecirdikten sonra sularini suzuyoruz sonra tum malzemeleri karistirip en son yagini ve baharatlarini limon suyunu ekliyoruz .(ben buzdolabinda iki saat beklettim) Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok: