22 Eylül 2007 Cumartesi

Kiymali Ev Pidesi(2)***

Bugun sahura ev pidesi yaptim bu bir onceki ev pidesi tarifinden biraz farkli , benim daha cok begendigim disi citir ici yumusacik bir pideydi veeee cokk lezzetliydii!
Hamur Malzemesi:
500-600 gr. kadar un
Bir su brd. sut
Bir su brd. siviyag
Bir su brd. ilik su
Bir tatli kasigi seker
Iki cay kasigi tuz
Bir yumurta
Iki tatli kasigi kuru maya
Ic malzemesi:
350-400 gr. kiyma
Bir adet kabugu soyulmus ince ince dogranmis domates
Bir adet kuru sogan
Bir dis sarimsak
Bir cay brd. dogranmis maydanoz
Bir sivri biber rendelenmis veya kucuk kucuk dogranmis
Yarim cay brd. siviyagi
Tuz , karabiber, kimyon , kirmizi toz biber, pulbiber, kekik..
Tarif:
Ilik sutu maya ve sekerle karistiriyoruz icinde puturuklukler kalmayincaya kadar elimizle cirpiyoruz ve siviyagi bir brd. ilik su ve yumurtayi ekleyip tekrar karistiriyoruz sonra un ve tuz ekleyip yogurmaya basliyoruz ve bu islem bi 10 dk ' mizi alsin lutfen ..Sonra kabimizi yagliyoruz ve hamuru dinlenmeye birakiyoruz .Ic malzemenin hepsini karistiriyoruz (sarimsak ezilip ice eklenicek) ic malzemesi ustu kapali bi kapta bir gece buz dolabinda bekliyor .Hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar kopartip hafif kepekli un doktugumuz tezgahta elimizle oval sekil yani pide sekli veriyoruz icini koyup iki taraftanhamuru kapatiyoruz kenarlarini birlestirip ortasini acik birakiyoruz ve yaglanmis tepsiye diziyoruz. Bu asamada pidelerimizi firina koymadan son kez yine mayalandiriyoruz oda sicakliginda 20-25 dk . kadar. Sicak firinda 20-25 dk . pisiyor ve firindan cikarttikdan sonra ustune bir yemek kasigi siviyag ve bir su brd. ilik su karisimindan parmaklarimizi bandirarak serpistiriyoruz. Ustune bir bez ortup 5 dk . dinlendiriyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: