1 Eylül 2007 Cumartesi

Sekerpare


Miss gibi sekerpare...
Malzemeler :
Bir yumurta
Bir yumurta sarisi ustu icin
125 gr kati veya tereyagi eritilip sogutulacak (oda sicakliginda ki hali ilede guzel olur )
Iki portakal kabugu rendesi (rendenin en ince bolumunde rendelenicek ve kabugun altindaki beyaz kismi alinmadan )
2.5 cup. un
6-7 kasik irmik
Bir vanilya
Bir tatli kasigi k.tozu
bir cup. pudra sekeri
Bir su brd. soyulmus ic badem ustlerine
Bir cimdik tuz
Serbeti:
2.5 su brd seker
2.Su brd. su
Yarim limon suyu
ve 3-4 adet tane karanfil (karanfilleri serbet soguyunca cikarip serbetimizi tatliya oyle dokuyoruz )
Yapimi:
Hamur malzemelerini once yumurta ve pudra sekeri olmak uzre cirpmaya basliyoruz , sonra diger malzemeleri katip bir guzel yoguruyoruz.Sonra cevizden hafif buyuk parcalar kopartip yuvarlayip ustlerine yumurta sarisi surup tatli catali ile ustlerine hafifce cizgiler cekiyoruz ve soyulmus ic badem lerimizi ortalarina yerlestiriyoruz. Sicak firina koyup soguk serbetle firindan cikip 5 dk dinlendirip serbeti dokuyoruz 5-6 saat serbeti cekicek .Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: