23 Eylül 2007 Pazar

Firinda Etli Patlican

Malzemeler:
350-400 gr kusbasi et
bir iki kasik tereyagi
Yarim cay brd. siviyag
Uc adet patlican(alaca dogranmis)
Bir adet sivri biber
Iki adet kuru sogan
iki dis sarimsak
Bir adet patates
Bir adet havuc
Bir yk. domates salcasi
Bir tk. biber salcasi
iki brd. sicak su
Tuz , karabiber, kirmizi tozbiber , kimyon biraz kekik
Tarif :
Kusbasi etleri dogruyabildigimiz kadar kucuk dograyip tencereye direk atiyoruz , sonra etler kisik ateste suyunu birakana kadar biz diger malzemeleri hazirliyoruz kuru sogan etler suyunu tekrar cekince uzerlerine eklenir ve sivri biberde minik minik dogranip icine atilir.Daha sonra tepsiye once (bu islemleri patlican havuc ve patatesi kizartarak da yapabilirsiniz )cigden kup kup dogranmis patlicanlar , ustune patates ve havuc yine kup kup dogranmis yayiyoruz ve diger tarafta on pisirmesini yaptigimiz etlere salcasini ve yagi ve baharatlari ekliyorz sonrada bir bardak su ekliyor altini kapatiyoruz.Tepsideki malzemelerin ustune esit miktarda etli karisimi yayiyoruzve kalan bir bardak suyuda ekleyip tereyagini minik minik ustlerine yerlestiriyoruz .Ustunu aliminyum folyo ile iyice kapatip bicak ile sadece iki delik aciyoruz , 400C sicak firina koyup 45-50 dk . pisiriyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: