19 Eylül 2007 Çarşamba

Pastirmali Kuru Fasulye

Bu aksamki iftar soframizda uzun zamandir yemedigim iki tarif vardi .Bizi evinde konuk eden ve nefis yemekler hazirlayan arkadasim Handan'a cok tesekkur ediyorum ellerine saglik diyorum .Gelelim tariflerimize:)
Malzemeler:
Iki brd. kuru fasulye (geceden islatilip ilk tasimlik suyu atilmis)
Bir adet domates
Bir adet kuru sogan
Bir adet sivri biber100 gr. pastirma
Bir yk. domates salcasi
Bir tk. biber salcasi4-5 su brd. sutuz, karabiber, pulbiber, siviyag
Tarif:
Tencerede yarim cay brd. kadar siviyaginda dogranmis soganlari kavurup icine pastirmalari dograyarak yine ekliyoruz , bir domates ve bir sivri biberi dograyarak ekleyip bir miktar daha kavurup salcalari ve baharatlari katiyoruz . Sonrasinda hasladigimiz fasulyeleri suyu ile birlikte ekleyip bir iki tasim daha pisiriyoruz .5 10 dk . dinlendikten sonra servise hazir .Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: