13 Eylül 2007 Perşembe

Yalanci Iskembe Corbasi

Yalanci iskembe corbasini ilk kesfettigimiz zaman cok begenmistik , iskembe corbasi yiyemeyen arkadaslara guzel bir alternatif...
Malzemeler:
iki veya uc adet tavuk gogus(Haslanip didilecek)
Tavugun haslama suyu
Uc yk. un
3-4 yk. tereyag veya katiyag
6 dis sarimsak
bir kahve fincani sirke
Bir yumurta sarisi
Iki yk . limon suyu
Iki yemek kasigi pul biber veya kirmizi toz biber
Bir kahve fincanindan biraz az siviyag
Tarif:
Once tavuk gogusleri haslannir , tavuklar tencereden alinir vede soguduktan sonra didilir.Corbayi pisirecegimiz tencerede once tereyagi eritilir , un eklenerek tahta kasikla biraz kavrulur sonra ilk asamada ustune bir bardak soguk su dokulerek tel cirpici ile cirpilarak ozdestirilir .Sonra tavuk suyuda koyularak kaynamaya birakilir bu esnada yine sik sik tel cirpici ile cirpilarak koyulasmasina yardimci olunur .Kaynayan corbamiza didilmis tavuk gogusleri eklenir , yine tel cirpici ile cirpilarak devam edilir isleme (tavuk bu sekilde iyice inceliyor corbanin icinde ).Diger tarafta iki dis sarimsak iyice ezilir ve biraz tavuk suyu ile karistirilarak corbaya ilave edilir .Terbiye icin bir yumurta sarisi ve limonsuyu iyice cirpilir corbadan biraz ilave edildikten sonra tekrar corbaya karistirilarak dokulur.corbamiz bir tasim kaynayinca alti kapatilir .Soslarin hazirlanmasi ; sarimsaklar ezilir ve sirke ile karistirilir minik bi servis kabina konur , siviyaginda pul biber yada kirmizi toz biber hafif yakilir buda minik bi servis kabina.Once tabaga corba alinir sonra masada istege gore soslardan dilenildigi sekilde alinarak afiyetle yenilir .Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: