1 Eylül 2007 Cumartesi

annemin corbasi


Annem bu corbayi cok guzel yapardi , ona her gidisimizde ozellikle isterdik bu corbayi , Icerik olarak cok zengin doyurucu sicak soguk servis yapabileceginiz harika bir lezzet ...
Malzemeler :
Bir su brd . nohut (ben duduklude hasladim yumusacik oldular, duduklu oncesi normal bi tencerede bir tasimlik kaynatip o suyu dokup oyle dudukluye koyarsak gazini almis oluruz )
Bir su brd. yarma (ayni sekilde duduklude hasladim)
Bir su brd. yogurt
Bir yumurta
Iki yk . un(yogurt icin)
Iki yk.. siviyagi
Bir su brd. maydonoz
Bir su brd. dereotu
250 gr. ispanak (yikanip dogranip ayri bir tencerede suyunu birakacak)
Uc su brd. tavuk suyu
200 gr. kiyma (rendelenmis bayat ekmek, sogan rendesi , maydonoz , baharatlar, bir yumurta, iki kasikda pirinc ile yogurulmus ve kucuk misketler halinde yuvarlanmis ve hafif yag sizdirilmis tavada soyle bir iki dk. ceviriyoruz)
4-5 kasik tereyag
3-4 yemek kasigi un
(Ayri bir kapta corbaya en son eklenicek yogurt, yumurta , bir iki yemek kasigi un , ve iki yemek kasigi siviyagi karisimi )
ustune yagda nane kizdirip dokuyoruz
Yapimi:
Oncelikle tencerede tereyaginda unu kavurup ustune tell cirpici ile cirparak ilkden soguk su sonrasinda tavuk suyunu dokuyor ve bir miktar daha cirparak karistiriyoruz .Sonra kaynayinca kofteleri ve diger malzemeleri atip icine yogurt yumurta bir kasik un ve biraz siviyagi gezdirip cirparak biraz corba suyundan alip tenceremize yogurtlu karisimida ekliyor ve bir tasim kaynatip ust sosu ile servis ediyoruz .Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok: