16 Eylül 2007 Pazar

Firinda Etli Garnitur


Firin yemekleri hem leziz hem bereketli oluyor , pratik olusunuda unutmamak lazim...
Malzemeler:
400 gr. kusbasi et minik minik dogranmis
3 patates kup kup dogranmis
Bir su brd bezelye
bir su brd. kup kup dogranmis havuc
Iki kurusogan
Biraz siviyag
Bir veya iki dis sarimsak
Ustune iki adet domates be iki adte sivribiber
Bir yemek kasigi domates salcasi ve bir cay kasigi biber salcasi
tuz, karabiber, kirmizi biber, kimyon biraz kekik
Iki su brd. sicak su
Tarif:
Bir tencerede kup kup dogranmis etleri once sularini birakana kadar kisik ateste pisiriyoruz sonra kup kup dogranmis soganlari ve yine dogranis sarimsaklari icine atip siviyagi ekliyoruz .Bir miktar bu sekliyle pisiyor sonra salca ve baharatlari bir brd. suyu ekliyoruz karistirip diger malzemeleri tepsiye cigden yayiyoruz.Sonra ustune etli sosumuzu dokup domates ve biberle dilediginiz gibi susluyor kalan suyu dokuyoruz .Firinda 40 dk. pisiyor .Afiyet olsun...

2 yorum:

aslı kaya dedi ki...

Sevgili acizane
yemekler gerçekten de anne yemekleri. Blogunu gezerken annemin yemekleri gözümün önüne geldi. Hepsi de çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...

camay dedi ki...

Merhaba Asli hanim, annem birtaneydi hakikaten cok marifetli mutfakta elinden hersey lezzetli evde ise duzen disiplin hastasi bir bayandi onu gun gectikce daha cok ozluyorum , sitemi ziyaret ettiginiz icin tesekkur ederim tekrar bekliyorum sevgiyle..