11 Eylül 2007 Salı

Kisir


Kisir her hanimin elinden farkli bi lezzetli olur yanina marul ve tursu ile cay sofralarimizin vazgecilmezidir ...
Malzemeler:
iki su brd. en ince bulgur
iki su brd su (islamak icin kaynatilacak)
iki adet yesil sogan
iki adet kuru sogan
iki dis sarimsak
yarim cay bardagi siviyag
limonsuyu, sonasamada ustune tekrar gezdirmek icin bir yemek kasigi daha siviyagive biraz tuz
bir su brd. ince dogranmis maydonoz
4-5 yaprak maruk veya kivircik
kimyon, kirmizi toz biber, tuz, karabiber,
bir kasik biber salcasi , bir kasik domates salcasi
yanina tursu , kivircik
Tarif:
Kaynayan suyumuzu derin bir kaba koymus oldugumuz ince bulgurun ustune dokup yemek kasigi yardimi ile bir kere harmanlayipsonra ustunu duzleyip kabimizin kapagini kapatiyoruz .Diger tarafta tavada yarim cay brd. siviyagi ile ince dogranmis kurusoganlari ve yine ince dogranmis sarimsaklari olduruyor ustune salcalari ve baharatlari ekliyor altini kapatiyoruz .Bu karisimi bulgurumuzla birlestiriyor sonrasinda diger yesillikleri de ekleyip , limon yag ve bir miktar daha tuz ekleyip harmanliyoruz .Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: