30 Eylül 2007 Pazar

Cilekli Cheese Cake


Artik evde istedigimiz cesitte lezzetli super ciz kekler yapmak yumurta kirmak kadar kolay ve eglenceli ...
Malzemeler:
Bir pk. (200 gr. kadar ) krem peynir , veya labne veya philadelphia cream cheese ..
Iki adet yumurta
50 gr. seker
50 gr. yogurt
B su brd. kremsanti(yogurt ve kremsanti ayri cirpilip katiliyor..)
Bir pk. vanilya
25 gr. nisasta
25 gr. un
bir yumurta aki ve bir kahve fincani seker uzun sure ayri bir kapta cirpilip son asamada icine katilacak..
Bir pk. burcak yulafli biskuvi(rondodan gecirilip , iki kahve fincani tereyagi ile harmanlanip tereyagi ile yaglanmis borcam icine dosenir ellerimizle bastirip guzel bi alt zemin olusturduktan sonra buzlukta 20 dk. bekletilir..
Bir cay brd. cilek receli veya marmelati ..
Bir limon kabugu rendesi
Tarif:
Yumusamis peynir , seker ve cirpilmis yogurt kremsanti karisimi bir sure cirpilir sonra yumurtalar tek tek eklenir ve cirpma islemi yavasliyarak devam eder sonra un, nisasta , vanilya eklenir cirpilir tekrar, son olarak ayri hazirladigimiz yumurta aki karisimi ve limon kabugu rendesi eklenerek son kez karistirilip borcama konulur ve sicak firina sokulur firinin alt kismina isiya dayanikli bir kap icinde bir su brd. kadar sicak su koyuyoruz ciz kek piserken alt kisimda olmali ..Ve firin cikisi biraz dinlendikten sonra ustune receli surup buzdolabinda bir gece bekletiyoruz .Afiyet olsun...

29 Eylül 2007 Cumartesi

Hazir Kostebek Pasta



Arkadaslar sirada yapimi cok kolay ve pratik olan yine tatlici arkadasim yaseminden bir pasta .Ellerine saglik canim...
Malzemeler :
Bir adet Kostebek pasta (arka kisimdaki tarif aynen uygulanir:))
Afiyet seker olsun...

25 Eylül 2007 Salı

İncirli Tatlı


Sirada yine yasemincigimin lezzetine doyamadim dedigi bir tarif var , portakal agacindan almis mutlaka denememi tavsiye etti en kisa zamanda deniyecegim bende, ellerine saglik ...
Malzemeler:
Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.Afiyet olsun...

Alman Pastasi


Canim arkadaslarim yasemin ve pelin dun harika lezzetlere imza atmislar ve dusunceli arkadaslarim benim icin resimlerinide cekmisler ikinizede coookkk tesekkur ediyorum tarifi aynen yaseminden aldigim sekliyle aktariyorum.Ellerinize , yureginize saglik...
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
veya sut
aldigi kadar un (yaklasik 2 su bardagi falan)
Bir pk. kabartma tozu
100 gram erimis margarin
Tarif:
Tum malzemeyi cirpiyoruz ve altina yagli kagit ile birlikte kelepceli kaliba koyuyoruz, ustu kizarana kadar pisiriyoruz.Ikiye bolup arasina supangile (hazir karisim)koyuyor ustune kremsanti suruyoruz.Afiyet olsun...

Pizza***


Bugun sahura esimle ikimize pizza yaptim, coook guzell olduuu...
Malzemeler:
Hamur icin :
Bir su brd. ilik sut
Bir tatli kasigi maya
Bir su brd. ilik su
Bir tatli kasigi seker
Iki cay kasigi tuz
Dort yemek kasigi siviyagi
Ust malzemesi:
50 gr. sucuk
30 gr. salam
Yarim cay brd. cekirdeksiz zeytin
Yarim cay brd. mantar
istege gore biber misir da eklenebilir
Bir cay brd. dan biraz fazla kasar rendesi
tuz , karabiber , kekik
Bir yk. salca
Tarif:
Once ilik sute sekeri ve mayayi koyup karistiriyoruz , sonra ilik su siviyagi en sonda un ve tuz karisimi ekleyip yumusak bir hamur elde ediyoruz hamur kabini yaglayip mayalanmaya birakiyoruz ..Mayalanan hamurumuzu cok fazla sondurmeden ben iki beze yani orta boy iki pizza cikardim , ikiye bolun ve yaglanmis tepsiye hamuru yayalim bu islemi ellerlede merdane veya oklava yardimi ilede yapabilirsiniz tepsiye yaydigimiz hamuru ki hamur cok kalin kalmamali tepside ince daha guzel oluyor , bekletiyoruz tekrar bir 20 dk ka kadar .Sonra sirasiyla bir yemek kasigi salcayi iki uc yemek kasigi su ile karistirip icine tuz karabiber koyup hamurun ustune yayiyoruz ve ustune tekrar kekik serpistiriyoruz .Sonra sucuklari ve kalan malzemeyi sirasiyla diledigimiz sekilde yerlestirip ustune kasar rendesi yayiyoruz ..Sicak firinada pisiriyoruz .Bes dk. dinlendirip servis ediyoruz.Afiyet olsun...

24 Eylül 2007 Pazartesi

Sipsi Baste***


Bir cerkez gelini olarak sizlerle cerkez yemeklerinide paylasmak istedigimi daha once soylemistim , esimin bayila bayila yedigi ve eminim tum cerkezlerin cok sevdigi denedigim zaman benimde cok begendigim bir tarif oldu . Orjinal hali misir unu ile yapilmis olanidir , bulgur ile yapilani ise baste olarak bilinir ben bugun cok sik yaptigim bu tarifi veriyorum..
Malzemeler:
Baste 'si icin
2 su brd. pilavlik bulgur
2-3 su brd. hazirlamis oldugumuz haslanmis tavuk suyundan
bir cay kasigi kirmizi aci olmayan toz biber
bir miktar daha tuz..
Haslanmis tavuk but 6 adet ( suyuna bir soyulmus sogani tum atiyoruz biraz tuz ile tavuklari
haslanirhaslanma sonrasi sogan icinden alinir )
Tavuklar icin bir tavada hafif yagda biraz siviyagi biraz tereyagi iki dis sarimsak ezilip yaga konucak ve tuz , karabiber , kekik , kori, ve kirmizi toz biber koyup tavuklari tavaya yerlestirip (haslandiktan sonra ) kisik ateste bir guzel sosu cekmesini sagliyoruz.(iki tarafli)
Sipsi:
3 yk. tereyagi
uc yk. un
ilinmis tavuk suyundan 4-5 su brd.
bir miktar tuz
iki dis ezilmis sarimsak
sos:
Bir tatli kasigi kirmizi toz biber
uc yk. siviyag
Tarif:
Tavuklarimizi icine bir tum sogani attigimiz suda birazda tuz koyarak hasliyoruz ve iyice pistikten sonra tavuklari icinden cikarip ustte anlattigimiz gibi tavada bir guzel kizartmaya birakiyoruz.Sonra ayri bir tencerede tereyagi eritilip un kavrulur ve ilik olan ve icinden sogani cikardigimiz:) tavuk suyunu tencereye tel cirpici ile cirparak dokuyoruz ve koyulasana kadar karistiriyoruz tuzunu ve ezilmis sarimsaklarida katip tekrar bir tasim kaynatiyoruz altini kapatiyoruz .Bastesi icin ben sogan kullanmadan yaptigim seklini daha cok begendigim icin sizede bu sekliyle denemenizi tavsiye ederim hem daha pratik oluyor .Oncelikle tereyagini eritip icine bir tatli kasigi kirmizi aci olamyan toz biber eklenip bulgur konulur sonra bulguru bir miktar kavurduktan sonra ustune tavuk suyu konulur bir miktar daha tuz eklenir ve kaynamaya basliyinca tencerenin kapagi kapatilip atesin alti kisilir .Simdi uc asamada tamamlandigina gore sira olayin en klasik bolumune geldi.Yuvarlak bir tepsiye once basteyi bastiriyoruz ve ortasini yine yuvarlak aciyoruz sonra kenarlara butlari yerlestirip ortaya sipsi koyuyoruz ve sosunu dokup servise sunuyoruz.Afiyet olsun...




RAMAZAN

23 Eylül 2007 Pazar

Cilekli Irmik Tatlisi


Handan iftara gelirken cok leziz bir tatliyla geldi bende hemen sizlerle paylasiyorum..
Malzemeler:
Bir litre sut
9 kasik irmik
11 kasik seker
bir yk. tereyag
bir adet vanilya
bir su bardagi cilek
Bir cay brd ceviz
Tarif:
Once sute seker ve irmik katip karistiriyoruz sonra yogunlasinca altini kapatip tereyagi ve vanilya ekliyoruz .Yaglanmis kalibimizn altina once cilek ve cevizleri diziyoruz sonra irmikli karisimi ekliyoruz ve bu sekilde buzdolabinda 4-5 saat bekletiyoruz sonra ters cevirip servis ediyoruz.Afiyet olsun...

Frinda Besamelli Brokoli


Malzemeler:
Uc kase brokoli
Bir kase minik seritler halinde dogranmis havuc
Bir kase haslanip didilmis tavuk but
Istege gore bir kasede karnibahar eklenebilir
Tuz, karabiber ,
Bir dis sarimsak
Besamel:
bir su brd. sut
Bir su brd. tavuk suyu
Uc yemek kasik un
4 yk. tereyagi
Tuz, karabiber,bir dis sarimsak
Bir kase kasar peyniri rendesi
Tarif:
Once brokoli , karnibahar , tavuk ve havuclar haslandiktan sonra bir miktar hafif yag koydugumuz ve hemen akabinde ezilmis sarimsagida ekledigimiz tavada sotelenir ve bu esnada icine baharatlar konur ve borcama alinir .Sonra besameli hazirlamak icin once tencerede tereyaginda un kavrulur bundan sonrasina tel cirpici ile devam edilir ve sut, tavuk suyu , baharatlar konulur sarimsak eklenir koyulasinca kasarin bir kismi eklenir sonkez karistirilip alti kapatilir.Besamel borcama dokulur kalan kasar ustune yayilir ve sicak firina konulur ustu kizaranca firindan cikartip bir miktar dinlendirilir.Afiyet olsun...

Pamuk Pogaca


Pamuk pogaca tarifi Tarcinin mutfagindan ben bu tarifi cok sik yapiyorum...
Malzemeler:
1 su bardağı sivi yağ
6 yemek kaşığı şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya
2 bardak ılık su (yada bir bardak ılık su,bir bardak ılık süt karıştırın daha lezzetli oluyor)
Aldığı kadar un
üzerine yumurta sarısı
Tarif:
Ilik sute maya ve sekerden bir miktar konulur ve sonra diger malzemelerle yumusak bir hamur elde edilir sonra , yaglanmis tepsiye dizilir .Tepside bezeler iki kati olana kladar mayalandirilir ve ustlerine yumurta sarisi surulur.Firindan cikinca ustlerine hafif ellerimizle su sicratilip ustlerine bir bez ortulur .Afiyet olsun...

Firinda Etli Patlican

Malzemeler:
350-400 gr kusbasi et
bir iki kasik tereyagi
Yarim cay brd. siviyag
Uc adet patlican(alaca dogranmis)
Bir adet sivri biber
Iki adet kuru sogan
iki dis sarimsak
Bir adet patates
Bir adet havuc
Bir yk. domates salcasi
Bir tk. biber salcasi
iki brd. sicak su
Tuz , karabiber, kirmizi tozbiber , kimyon biraz kekik
Tarif :
Kusbasi etleri dogruyabildigimiz kadar kucuk dograyip tencereye direk atiyoruz , sonra etler kisik ateste suyunu birakana kadar biz diger malzemeleri hazirliyoruz kuru sogan etler suyunu tekrar cekince uzerlerine eklenir ve sivri biberde minik minik dogranip icine atilir.Daha sonra tepsiye once (bu islemleri patlican havuc ve patatesi kizartarak da yapabilirsiniz )cigden kup kup dogranmis patlicanlar , ustune patates ve havuc yine kup kup dogranmis yayiyoruz ve diger tarafta on pisirmesini yaptigimiz etlere salcasini ve yagi ve baharatlari ekliyorz sonrada bir bardak su ekliyor altini kapatiyoruz.Tepsideki malzemelerin ustune esit miktarda etli karisimi yayiyoruzve kalan bir bardak suyuda ekleyip tereyagini minik minik ustlerine yerlestiriyoruz .Ustunu aliminyum folyo ile iyice kapatip bicak ile sadece iki delik aciyoruz , 400C sicak firina koyup 45-50 dk . pisiriyoruz.Afiyet olsun...

22 Eylül 2007 Cumartesi

Kiymali Ev Pidesi(2)***

Bugun sahura ev pidesi yaptim bu bir onceki ev pidesi tarifinden biraz farkli , benim daha cok begendigim disi citir ici yumusacik bir pideydi veeee cokk lezzetliydii!
Hamur Malzemesi:
500-600 gr. kadar un
Bir su brd. sut
Bir su brd. siviyag
Bir su brd. ilik su
Bir tatli kasigi seker
Iki cay kasigi tuz
Bir yumurta
Iki tatli kasigi kuru maya
Ic malzemesi:
350-400 gr. kiyma
Bir adet kabugu soyulmus ince ince dogranmis domates
Bir adet kuru sogan
Bir dis sarimsak
Bir cay brd. dogranmis maydanoz
Bir sivri biber rendelenmis veya kucuk kucuk dogranmis
Yarim cay brd. siviyagi
Tuz , karabiber, kimyon , kirmizi toz biber, pulbiber, kekik..
Tarif:
Ilik sutu maya ve sekerle karistiriyoruz icinde puturuklukler kalmayincaya kadar elimizle cirpiyoruz ve siviyagi bir brd. ilik su ve yumurtayi ekleyip tekrar karistiriyoruz sonra un ve tuz ekleyip yogurmaya basliyoruz ve bu islem bi 10 dk ' mizi alsin lutfen ..Sonra kabimizi yagliyoruz ve hamuru dinlenmeye birakiyoruz .Ic malzemenin hepsini karistiriyoruz (sarimsak ezilip ice eklenicek) ic malzemesi ustu kapali bi kapta bir gece buz dolabinda bekliyor .Hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar kopartip hafif kepekli un doktugumuz tezgahta elimizle oval sekil yani pide sekli veriyoruz icini koyup iki taraftanhamuru kapatiyoruz kenarlarini birlestirip ortasini acik birakiyoruz ve yaglanmis tepsiye diziyoruz. Bu asamada pidelerimizi firina koymadan son kez yine mayalandiriyoruz oda sicakliginda 20-25 dk . kadar. Sicak firinda 20-25 dk . pisiyor ve firindan cikarttikdan sonra ustune bir yemek kasigi siviyag ve bir su brd. ilik su karisimindan parmaklarimizi bandirarak serpistiriyoruz. Ustune bir bez ortup 5 dk . dinlendiriyoruz.Afiyet olsun...

21 Eylül 2007 Cuma

Kozlenmis Patlican Salatasi

Patlicanin tum yemek cesitlerini severim demistimya iste bunu tasdikler sekilde patlicanli tariflerimiz gelmeye devam ediyor.Iste guzel bir meze tarifi..
Malzemeler:
Uc adet patlican
Bir dis sarimsak
Yarim cay brd. dogranmis maydonoz
limon suyu, tuz, siviyag
Tarif:
Patlicanlari yikiyoruz ve bir bicak yardimi ile patlicanin uzerinde bir kac kesik atiyoruz icinin daha guzel pismesi ve firinda patlamamasi icin.Sonra yuksek isili firina koyuyoruz 40 dk . kadar bekliyor .Patlicanlari firindan cikardiktan sonra hemen soguk suyun altina koyuyoruz bu sekilde kabuk ic kismini kolaylikla birakmis olucak .Sonra patlicanlari bicak yardimi ile dilimliyoruz daha dogrusu ben tahta uzerinde iyice dovuyorum:) sonrada diger malzemeleri ekleyip bir miktar buzdolabinda bekletiyoruz .Servise hazir .Afiyet olsun...

Arap Asi Corbasi

Arap asi corbasini hep merak ediyordum benim de yillardir yaptigim bir corbaya cok benziyor , bugunku iftar corbamizin tarifi soyle..
Malzemeler:
4 kasik tereyagi
4 kasik un
Bir adet kuru sogan (tum halde tavuklari hasladigimiz suya konulacak haslandiktan sonra icinden alinacak )
Haslanmis iki uc adet tavuk budu(didilecek)(tavuk haslanirken suyuna mutlaka tuz atilmali)
Bir yk. domates salcasi
Bir dis sarimsak(ezilecek)
Bir cay kasigi nane
ben maydonoz ve dereotuda koydum
biraz toz kirmizi biber
Tarif:
Oncelikle tereyaginda unu kavuruyoruz , kavurdugumuz una bir yemek kasigi salcayi ekleyip kavurma islemine bir sure daha devam ediyoruz, sonra ilk olarak bir bardak soguk su ekliyor ve tel cirpici ile karistiriyoruz sonra tavuklari hasladigimiz suyuda ekliyoruz ve yine tel cirpici ile cirpmaya devam ediyoruz.Bir tasim kaynayinca icine didilmis tavuklari ekliyoruz.Bir iki tasim kaynayinca tel cirpici ile ben tekrar bi cirpiyorum didilmis tavuklar daha bi inceliyorlar.Ezilmis sarimsak az bi suyla ayristirilir ve corbaya eklenir .Sonra nane maydonoz ve dereotunuda ekleyerek kisik ateste bir sure daha kaynatip altini kapatiyoruz ..Afiyet olsun...

19 Eylül 2007 Çarşamba

Brokoli Corbasi


Yummy cocuklar bu corbaya bayilacaklar eminim , cok besleyici ve lezzetiyle enfes bir corbaya hazirmiyiz bakalim ...(minik kizim uc tabak yedi:)
Malzemeler:
3 kase brokoli rondodan gecirilecek (ben fresh kullandim siz haslayip daha sonra ayni islemi yapabilirsiniz)
3 kasik tereyagi veya margarin
3 kasik un
2 su brd. soguk sut
3 su brd. sicak su veya tavuk suyu
tuz, karabiber ,bir dis sarimsak
Tarif:
Tencereye tereyagi konulur ve un kavrulur sonra once soguk sut ile cirpilarak karistirilir sonra sicak sular eklenir kaynamaya basliyinca rondodan gecmis brokaliler eklenir karistirilir, sonra ezilmis sarimsak ve baharatlar eklenir bir tasim kaynatilip alti kapatilir .Afiyet olsun...

Yogurt Tatlisi ***


Eee ramazan gelir yogurt tatlisi yapmadan olurmu cok pratik ve lezzetli bi tatli..
Malzemeler:
3 yumurta
4,5 kahve fincanı pudra şekeri ( türk kahvesi )(veya seker de kullanabilirsiniz )
3 kahve fincanı yoğurt
1/2 kahve fincanı tereyağı(eritilip ilitilmis)
6 kahve fincanı un
Bir portakal veya limon kabugu rendesi (rendenin en ince bolumunde)
1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
4 bardak şeker
3,5 su bardağı su
Bir tatli kasigi limonsuyu
1 paket vanilya
Bir adet tane karanfil
Tarif :
Ilk yumurta ve seker iice cirpilir sonra diger malzemelerle yine karistirma islemi devam eder(hatta biraz uzatirsak cirpma islemini daha guzel olur kivami) ve yaglanmis borcam veya tepsiye dokulur .Sicak firina konur ustu nar gibi kizarinca alinir ve direk serbet ustune dokulur .Afiyet olsun...

Kadin Budu Kofte

Gelelim ikinci tarifimize yine Doktorumuz Handan'dan .Kendisi mesleginde oldugu kadar mutfaktada cok basarili aman nazar degmesin diyoruz ve tarife geciyoruz..
Malzemeler:
500gr. kiyma
Bir kahve fincani pirinc
Bir veya iki su brd. su (pirinci haslamak icin)
Bir kahve fincani maydonoz
Bir yk siviyag (bu kofte harci icine konulacak)
3 yumurta( bir tanesi kofte icine digerleri kizartma asamasinda )
Bir kuru sogan dogranip pirincin suyuna atilacak
Bir dis sarimsak (ezilip kofte harcina katilacak )
galeta unu
Bir su brd. siviyag(kizartmak icin)
tuz, karabiber ,..
Tarif:
Once kucuk bir tencerede yikanmis pirinc ve dogranmis sogan haslanir suyunu iyice cekicektir yani suyu hic kalmiyacak sonra pirinci suzup diger malzemelerle karistiriyoruz sonra once yumurtaya sonra galete ununa bulayip kizartiyoruz.Afiyet olsun...

Pastirmali Kuru Fasulye

Bu aksamki iftar soframizda uzun zamandir yemedigim iki tarif vardi .Bizi evinde konuk eden ve nefis yemekler hazirlayan arkadasim Handan'a cok tesekkur ediyorum ellerine saglik diyorum .Gelelim tariflerimize:)
Malzemeler:
Iki brd. kuru fasulye (geceden islatilip ilk tasimlik suyu atilmis)
Bir adet domates
Bir adet kuru sogan
Bir adet sivri biber100 gr. pastirma
Bir yk. domates salcasi
Bir tk. biber salcasi4-5 su brd. sutuz, karabiber, pulbiber, siviyag
Tarif:
Tencerede yarim cay brd. kadar siviyaginda dogranmis soganlari kavurup icine pastirmalari dograyarak yine ekliyoruz , bir domates ve bir sivri biberi dograyarak ekleyip bir miktar daha kavurup salcalari ve baharatlari katiyoruz . Sonrasinda hasladigimiz fasulyeleri suyu ile birlikte ekleyip bir iki tasim daha pisiriyoruz .5 10 dk . dinlendikten sonra servise hazir .Afiyet olsun...

16 Eylül 2007 Pazar

Firinda Etli Garnitur


Firin yemekleri hem leziz hem bereketli oluyor , pratik olusunuda unutmamak lazim...
Malzemeler:
400 gr. kusbasi et minik minik dogranmis
3 patates kup kup dogranmis
Bir su brd bezelye
bir su brd. kup kup dogranmis havuc
Iki kurusogan
Biraz siviyag
Bir veya iki dis sarimsak
Ustune iki adet domates be iki adte sivribiber
Bir yemek kasigi domates salcasi ve bir cay kasigi biber salcasi
tuz, karabiber, kirmizi biber, kimyon biraz kekik
Iki su brd. sicak su
Tarif:
Bir tencerede kup kup dogranmis etleri once sularini birakana kadar kisik ateste pisiriyoruz sonra kup kup dogranmis soganlari ve yine dogranis sarimsaklari icine atip siviyagi ekliyoruz .Bir miktar bu sekliyle pisiyor sonra salca ve baharatlari bir brd. suyu ekliyoruz karistirip diger malzemeleri tepsiye cigden yayiyoruz.Sonra ustune etli sosumuzu dokup domates ve biberle dilediginiz gibi susluyor kalan suyu dokuyoruz .Firinda 40 dk. pisiyor .Afiyet olsun...

Kuru Kayisi Hosafi

Bu kolay tarifi eminim herkes iyi kotu biliyordur , ama ben sizlerle bu guzel hosafin tarifinide paylasmak istiyorum..
Malzemeler:
450 gr. kuru kayisi kucuk kucuk dogranmis
10 su brd.su
2.5 su brd seker
Tarif:
Once suya minik minik dogradigimiz kayisilari atip 20 dk kadar kaynatiyoruz .Sonra sekerimizi ilave edip 10 dk. daha bu sekliyle kaynatip altini kapatiyoruz ve sogumaya birakiyoruz .Afiyet olsun...


Acili Ezme

Iftar soframizi susleyen bu guzel mezeyi sizlerle paylasmak istedim...
Malzemeler:
Iki adet kabuklari soyulmus ve incecik dogranmis veya rondodan gecirilmis .
Iki kuru sogan birisi beyaz olucak yani tatli sogan
Bir cay brd. dogranmis maydanoz
Yarim cay brd. dereotu
Bir cay brd . rondodan gecirilmis sivri biber
Bir veya iki dis ezilmis sarimsak
Bir tatli kasigi biber salcasi
bir tatli kasigi domates salcasi
bir tatli kasigi nar eksisi
yag,kimonsuyu,karabiber,tuz,pulbiber,nane,sumak,kekik..
Tarif:
Oncelikle sogan ve biberi rendeledikden veya rondodan gecirdikten sonra sularini suzuyoruz sonra tum malzemeleri karistirip en son yagini ve baharatlarini limon suyunu ekliyoruz .(ben buzdolabinda iki saat beklettim) Afiyet olsun ...

TAVADA KUNEFE




Dun aksam iftar sonrasi arkadaslarima kunefe yaptim hepbirlikte cok hos candan vakit gecirdik , pelincim resimleri cekti , yasemin ve birgul caylari hazirladi ve en son ruveyda ve fatma arkadasiminda katilimlariyla ortaya lezzetlimi lezzetli bir kunefe cikti .Bilenler bilirler yapimi cok pratik lezzeti anlatilmaz bir tatli ..Hepinize cok tesekkur ediyorum ve en kisa surede tekrar bekliyorum.Teyzemde birkac gun once siteye kunefe tarifi koymami istemisti umarim begenirsin teyzecim.. ( Arkadaslar ben peynirini burdaki international marketlerden aldim ama duyduguma gore Amerikadaki diger buyuk marketlerdede bulabilirmisiz .)
Malzemeler:.
Ben bu malzemeler ile 3 tava kunefe yani 12 kisilik servis cikardim ..
450 gr. kadayif
100gr. tereyagi veya katiyag
350gr seweet cheese(tatli peynir )
Serbet:
2.5 su brd. su
2.5 su brd.seker
Bir cay kasigi limon suyu
Tarif:
Oncelikle kadayifi didiyoruz bu islemi nekadar cok yaparsak okadar guzel sonuc elde ederiz, eritip ilittigimiz tereyagimizla birguzel harmanliyoruz .Tavayi alip biraz tereyagi suruyoruz alta sonra kdayifi yayiyoruz sonra ustune rendelenmis peynir ve yine kadayif yayiyoruz , elimizle bir kere bastiriyoruz ustune ve hafif ateste veya kisik ateste ustu acik pisiriyoruz .Duz yayvan bir tabak yardimi ile ters ceviriyor diger tarafinida kizarincaya kadar pisiriyoruz ve tekrar tabaga alip sicak serbeti dokuyoruz .Afiyet olsun...

13 Eylül 2007 Perşembe

11 AYIN SULTANI HOSGELDINN




Yagmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizleri Bereketiyle donatan Ramazan ayiniz Mübarek olsun...

Dizme Patlican Kebabi


Patlicani her turlu seven birisi olarak ,sizlere bu kebabi bir kerecik denemenizi oneririm ,gerci Turkiye deki patlicanlarin yerini hicbiyer tutmuyor , Amerika daki patlicanlardan o tadi biz alamiyoruz eminim oradaki hormonsuz urunlerle tam lezzetini bulacak bu kebab Ramazan da iftar sofralarimiz icin mukemmel bi secim olur...
Malzemeler:
4-5 patlican
550 gr. kiyma
Bir brd. ogutulmus bayat ekmek
Bir brd. maydonoz
Bir yumurta
Bir yk. siviyag
Bir sogan rendesi
Bir dis sarimsak ezilip kofte harcina eklenecek
Biraz karabiber , tuz , kimyon , kirmizi biber
ustu icin bir su brd. biraz fazla kaynar su ( bir tatli kasigi domates salcasi , bir cay kasigi biber salcasi ve kimyon karabiber tuz kirmizi biber atip biraz siviyag gezdiriyoruz).
Tarif:
Patlicanlari bol tuzlu suda bir iki saat beklettim , sonra yikayip bir bezle suyunu aldim.Koftesi icinde harc malzemesini yogurarak bir saat buzdolabinda beklettim.Sonra orta boy bir tepsiye sirasiyla bir patlican (ben patlicanlari yarim ay seklinde keserek dizdim)bir cevizden biraz kucuk kofteleri elimizle hafif yuvarlayip dizmeye basliyoruz .Islem tamamlaninca karisimli suyumuzu ekleyip ustunu kapatip sicak firinda en az bir saat pisiriyoruz.Afiyet olsun...

Piyaz

Lezzetli bir piyazzz...
Malzemeler:
Bir su brd. haslanmis kurufasulye
Bir su brd maydonoz
Bir su brd yesil sogan minik minik dogranmis
Bir cay brd. dereotu
Bir sogan (piyazlik dogranmis sicak tuzlu limonlu suda biraz ovulmus)
Bir dis sarimsak ezilmis
Limon , siviyag, tuz , karabiber..
Tarif:
Haslanmis fasulyeleri diger tum malzeme ile karistiriyoruz en son soslar olmak uzre , islem tamam:)).Afiyet olsun...

Yalanci Iskembe Corbasi

Yalanci iskembe corbasini ilk kesfettigimiz zaman cok begenmistik , iskembe corbasi yiyemeyen arkadaslara guzel bir alternatif...
Malzemeler:
iki veya uc adet tavuk gogus(Haslanip didilecek)
Tavugun haslama suyu
Uc yk. un
3-4 yk. tereyag veya katiyag
6 dis sarimsak
bir kahve fincani sirke
Bir yumurta sarisi
Iki yk . limon suyu
Iki yemek kasigi pul biber veya kirmizi toz biber
Bir kahve fincanindan biraz az siviyag
Tarif:
Once tavuk gogusleri haslannir , tavuklar tencereden alinir vede soguduktan sonra didilir.Corbayi pisirecegimiz tencerede once tereyagi eritilir , un eklenerek tahta kasikla biraz kavrulur sonra ilk asamada ustune bir bardak soguk su dokulerek tel cirpici ile cirpilarak ozdestirilir .Sonra tavuk suyuda koyularak kaynamaya birakilir bu esnada yine sik sik tel cirpici ile cirpilarak koyulasmasina yardimci olunur .Kaynayan corbamiza didilmis tavuk gogusleri eklenir , yine tel cirpici ile cirpilarak devam edilir isleme (tavuk bu sekilde iyice inceliyor corbanin icinde ).Diger tarafta iki dis sarimsak iyice ezilir ve biraz tavuk suyu ile karistirilarak corbaya ilave edilir .Terbiye icin bir yumurta sarisi ve limonsuyu iyice cirpilir corbadan biraz ilave edildikten sonra tekrar corbaya karistirilarak dokulur.corbamiz bir tasim kaynayinca alti kapatilir .Soslarin hazirlanmasi ; sarimsaklar ezilir ve sirke ile karistirilir minik bi servis kabina konur , siviyaginda pul biber yada kirmizi toz biber hafif yakilir buda minik bi servis kabina.Once tabaga corba alinir sonra masada istege gore soslardan dilenildigi sekilde alinarak afiyetle yenilir .Afiyet olsun...

11 Eylül 2007 Salı

Kisir


Kisir her hanimin elinden farkli bi lezzetli olur yanina marul ve tursu ile cay sofralarimizin vazgecilmezidir ...
Malzemeler:
iki su brd. en ince bulgur
iki su brd su (islamak icin kaynatilacak)
iki adet yesil sogan
iki adet kuru sogan
iki dis sarimsak
yarim cay bardagi siviyag
limonsuyu, sonasamada ustune tekrar gezdirmek icin bir yemek kasigi daha siviyagive biraz tuz
bir su brd. ince dogranmis maydonoz
4-5 yaprak maruk veya kivircik
kimyon, kirmizi toz biber, tuz, karabiber,
bir kasik biber salcasi , bir kasik domates salcasi
yanina tursu , kivircik
Tarif:
Kaynayan suyumuzu derin bir kaba koymus oldugumuz ince bulgurun ustune dokup yemek kasigi yardimi ile bir kere harmanlayipsonra ustunu duzleyip kabimizin kapagini kapatiyoruz .Diger tarafta tavada yarim cay brd. siviyagi ile ince dogranmis kurusoganlari ve yine ince dogranmis sarimsaklari olduruyor ustune salcalari ve baharatlari ekliyor altini kapatiyoruz .Bu karisimi bulgurumuzla birlestiriyor sonrasinda diger yesillikleri de ekleyip , limon yag ve bir miktar daha tuz ekleyip harmanliyoruz .Afiyet olsun...

Hindistancevizli Kurabiye


Sadece deneyin diyorum :)) (ENFESSSS)
Malzemeler:
250 gr. tereyagi veya katiyag(odasicakliginda yumusamis olucak)
Bir su brd. seker
iki yumurta (birinin aki ustune )
Bir cay brd. hindistancevizi
Bir cay brd. iri dovulmus ceviz
Bir vanilya , kabartma tozu , un
hindistancevizi
Tarif:
Tum malzemeyi karistirip tipki cigkofte yogurur gibi yoguruyoruz ,ceviz buyuklugunde parcalar alip yuvarlayip cok hafif yassilastirip ust kismini once yumurta aki sonra hindistancevizine bulayip yagli tepsiye diziyor sicak firinda ustu kizarana kadar pisiriyoruz.Soguduktan sonra servise hazir hale geliyor, agizda dagilan farkli bir tat .Afiyet olsun...