4 Eylül 2007 Salı

Yesil Mercimek Corbasi

Simdide esimin annesinin ellerinden cok severek yedigi bir corba ,ee bende dururmuyum kayinvalidem kadar olmasada en guzel sekilde esime yapmaya calisiyorum bu corbayi...Nede olsa annelerin yaptiklarinin yeri ayridir , eminim hepimiz icin oyledir .Keske annelerimizin kiymetini onlar hayatta iken tam manasi ile bilebilsek idrak edebilsek ...
Malzemeler:
Iki bard. yesil mercimek
Iki bardak tavuk suyu
Bir dis sarimsak ezilecek
Uc yk. tereyagi veya kati yag
Uc yk. un
Tuz, karabiber
Yapimi:
Unumuzu tereyaginda kavurup soguk tavuk suyu ile karistiriyoruz veya cirpiyoruz , sonra daha onceden iki veya uc brd suda hasladigimiz yesil mercimegi ilk bi tasim kaynattigimiz suyunu atiyoruz , sonrasinda tekrar sicak su ekleyerek pisirmeye devam edip ikinci suyu ile birlikte corbaya ilave edip , az bir suda karistirdigimiz ezilmis sarimsagi ekliyoruz son olarak baharatlarida ekleyip karistirarak pisiriyoruz .Afiyet olsun...


2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba camay;oncelikle siten hayirli olsun,hersey cok guzel gorunuyor.senin yemeklerini tatmis ve tadi damaginda kalmis biri olarak, sitenin varligini ilk duydugumda cok sevindim.guzel tariflerini vakit buldukca deneyecegim,bugun yesil mercimek corbani yaptim harika oldu,esim de cok begendi.yalniz bir sorum olacak;kaynayana kadar corbayi karistirmek gerekiyor mu?..ama benim gozum su kofteli patateste kaldi,cok harika gorunuyor:) goruselim,bye

camay dedi ki...

Dilekcim tesekkur ederim , corbayi denemene vede begenmene sevindim , evet ben karistirarak pisiriyorum birde siz buralara gelsenizde ben sana yapimi cok kolay fakat lezzeti muazzam su kofte patatesi yapsam , ins. bekleriz buralara .Kendine iyi bak ...